Sąžiningai sportuojate, darote pratimus pilvo presui, prisižiūrite mitybą, tačiau pilvukas vis tiek pūpso? Specialistai rekomenduoja dar kartą peržiūrėti savo mitybą. Štai 7 produktai, padedantys sumažinti išsipūtusį pilvą. Rezultatų galite tikėtis jau po pirmųjų dviejų dienų.
Smidrai. Juose gausu aminorūgšties asparagino, kuri pasižymi diuretinėmis savybėmis, todėl padeda pašalinti skysčių perteklių iš organizmo. Taip pat juose gausu skaidulų, tarp jų ir inulino, kuris yra gerųjų bakterijų, gyvenančių žarnyne, maistas. Skaidulos suteikia sotumo, todėl valgyti norisi mažiau, o padidėjęs gerųjų bakterijų kiekis žarnyne skatina virškinimą. Pankoliai. Juose gausu eterinio aliejaus anetolio, kuris padeda atsipalaiduoti lygiesiems žarnų raumenims bei padeda pašalinti susikaupusias dujas. Melionai. Juose gausu vandens, nedidelis kiekis skaidulų ir antioksidantų. Melionuose taip pat gausu kalio, elektrolito, kuris reguliuoja vandens kiekį organizme. Kadangi yra saldūs, meliono riekelė gali būti puikus desertas, kai norisi ko nors skanaus. Taip pat galite paskaninti savo geriamąjį vandenį įdėdami meliono gabalėlių. Jogurtas. Plokščias pilvas parodo ne tik sunkias treniruotes sporto salėje, tačiau ir tinkamą gerųjų bakterijų balansą žarnyne. Jogurte gausu gerųjų žarnyno bakterijų, tačiau reikėtų rinktis jogurtą be priedų – saldiklių ir pridėtinių skonių, ir atkreipti dėmesį į etiketę, kur turėtų būti nurodytos gyvųjų bakterijų kultūros, įdėtos į jogurtą. Ananasai. Juose taip pat gausu vandens ir skaidulų, be to, juose yra fermento bromelaino, kuris padeda virškinti baltymus, bei vitamino B1 – tiamino – kuri padeda palaikyti aukštą energijos lygį organizme, tad turite daugiau jėgų treniruoti savo kūną. Imbieras. Jis padeda sužadinti virškinimą, todėl yra plačiai naudojamas prieskonis daugelyje pasaulio šalių virtuvių. Imbieras taip pat padeda pašalinti susikaupusias dujas žarnyne bei sumažinti išsipūtusį pilvą. Gamindami įvairius patiekalus nepamirškite jų pagardinti imbiero milteliais arba įberkite šviežiai patarkuotos imbiero šaknies. Kefyras. Kaip ir anksčiau minėtas jogurtas, kefyras taip pat gali ženkliai pagerinti gerųjų žarnyno bakterijų balansą, kadangi vienoje stiklinėje kefyro yra daugybė skirtingų bakterijų kultūrų. Sumaišykite šaukštą maistinių skaidulų su stikline kefyro ir gausite puikų užkandį, kuriame gausu maistinių skaidulų ir gerųjų bakterijų. |
Archyvas
February 2018
Kategorijos
All
|