Karštomis dienomis visi norime atsigaivinti ir dažniausiai griebiamės ledų. Viena kita porcija nėra blogai, tačiau efektas trumpalaikis, o didesnis kiekis jau kenkia sveikatai ir figūrai. Šaltas alus ir nuolatinis gulėjimas prie baseino taip pat ne pats geriausiai sprendimas sveikatai. Kinų medicinos specialistai skirto maisto produktus į dvi grupes – vieni produktai organizmą šildo, o kiti produktai organizmą natūraliai vėsina. Štai 8 produktai, natūraliai vėsinantys organizmą ir idėjos, kaip juos įtraukti į savo mitybą. Išbandykite!
1. Agurkai. Užkandžiui valgykite agurkų lazdeles su humusu, galite pasigaminti agurkų vandens, į didelį ąsotį pridėję agurkų griežinėlių, mėtos lapelių, ledukų ir pripylę vandens. 2. Arbūzai. Keli griežinėliai arbūzo puikus ir saldus rytinis užkandis. 3. Persikai. Galite supjaustyti persiką mažais kubeliais ir sumaišyti su natūraliu jogurtu. Gaivinantis, turintis daug vitaminų A ir C užkandis paruoštas. 4. Obuoliai. Obuolių skiltelės su ant viršaus užteptu riešutų sviestu puikus skrandį užpildantis pasirinkimas, kadangi obuoliuose gausu maistinių skaidulų ir pektino, kurie suteikia sotumo jausmą. 5. Ananasai. Valgykite vienus arba susiplakite kokteilį. Greta ananasų įdėkite bananų, špinatų, agurkų ir garbanotojo kopūsto (kale). Viską išplakite, atvėsinkite ir atsigaivinkite! 6. Žaliosios lapinės daržovės. Špinatai, garbanotieji kopūstai (kale), romaninės salotos ir k. Sumaišykite su agurkų gabalėliais, įtarkuokite morką, paskaninkite prieskoniais ir alyvuogių aliejumi ir turėsite puikias salotas, kurias galite valgyti vienas arba kartu su vištiena ar žuvimi. 7. Citrinos. Gardinkite salotas ir arbatą citrinų sultimis, rytais gerkite šilto vandens su citrina ir visą dieną gurkšnokite vandenį, pagardintą citrinos griežinėliais. 8. Cukinijos. Galite pasiruošti cukinijų salotas, dėti jas į troškinius, cukinijų lazdeles mirkyti į humusą ir valgyti kaip užkandį. |
Archyvas
February 2018
Kategorijos
All
|