Puikus ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuriame gausu baltymų. Puikiai tinka dienoms, kai nesinori mėsos, tačiau vis tiek norisi gauti pakankamą kiekį baltymų, reikalingų organizmui.
Reikės: 2 skardinių konservuotų avinžirnių, įvairių šviežių žolelių (petražolių, kalendrų, svogūnų laiškų, mėtų), vidutinio dydžio svogūno, 1 skiltelės česnako, 2 šaukštelių malto kumino, 2 šaukštelių maltos kalendros, 1 šaukštelio kepimo miltelių, druskos, pipirų, 30 g miltų. 1. Avinžirnius nusunkite, nuskalaukite vandeniu ir nusausinkite. 2. Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą (išskyrus miltus ir kepimo miltelius) ir susmulkinkite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, viską gerai išmaišykite. Uždenkite ir palikite pastovėti maždaug valandą. 3. Iš gautos masės suformuokite rutuliukus. 4. Sudėkite avinžirnių rutuliukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumo. 5. Kepkite 190C orkaitėje apie 25 minutes, kol gražiai apskrunda. 6. Patiekite su kalnu mėgiamų daržovių ir graikišku jogurtu, pagardintu česnaku ir citrinos sultimis. Pasiūlymas – gamindami kitą kartą galite įdėki tarkuotą morką arba keletą šaukštų fetos sūrio, taip avinžirnių rutuliukams suteiksite naujo skonio. |
Archyvas
February 2018
Kategorijos
All
|